Pokračujeme v tradícii bratislavského hodinára Jacoba Guldana (1726-1790)

Pokračujeme v tradícii bratislavského hodinára Jacoba Guldana (1726-1790)

Jacob Guldan je považovaný za jedného z najšikovnejších a najplodnejších bratislavských hodinárov v histórii hodinárskeho remesla u nás. Nielen k jeho menu, ale tiež k jeho práci a zručnosti odkazuje naša značka náramkových hodiniek. 

Majster Guldan pracoval v období prelínania rokoka a klasicizmu. Preto sú jeho práce také rôznorodé. Ešte aj dnes sa dajú kúpiť Guldanove hodiny v aukčných sieňach a starožitníctvach po celom svete. Jeho výrobky sú vysoko cenené vďaka estetickému cíteniu a vkusu, ktorý zručný majster vložil do svojich diel. Práve preto sme sa rozhodli nadviazať na jeho prácu, oživiť meno Jacoba Guldana a ukázať, že aj na Slovensku vieme vyrobiť kvalitné náramkové hodinky.  

Európska tradícia a noblesa na zápästí

Našou ambíciou je reprezentovať európsku tradíciu a históriu, vzdávame hold ručnej práci. Chceme vytvárať moderné náramkové hodinky s odkazom na nestarnúce hodnoty a tradíciu, a tak sa vo svete presýtenom informáciami a neustále sa meniacimi trendami, vracia dizajn našich náramkových hodiniek späť k jednoduchosti a minimalizmu - k esencii, ktorá je vo veciach ukrytá. Dizajn cifernikov u kolekcií Circle a Art je našim poňatím dizajnu hodín Jacoba Guldana, ktorý si aj vo svojej minimalistickej forme zachováva noblesu a eleganciu čias minulých.

Hodinky musia fungovať

Vďaka silnému zanieteniu sa nám podarilo vybudovať malý mikrokozmos dodávateľských partnerstiev, v ktorom sa držíme základných zásad, z ktorých naše hodinky vzišli. A rovnako ako majster Guldan, aj naša značka pracuje s tými najkvalitnejšími komponentami a materiálmi, tak aby sme zaručili ich funkčnosť a trvácnosť.

Značka Jacob Guldan používa vysoko kvalitný strojček Swiss Made Ronda Quartz, ktorý má 5 šperkových ložísk a pozlátený EOL. Pohyb má vďaka mechanizmu úspory energie veľmi dlhú výdrž batérie, ciferník je vyrobený z tenkej kovovej platne s kvalitným svetlým alebo tmavým povrchom a zafírové sklíčko je odolné voči poškriabaniu. A na záver, hodinky Jacob Guldan dopĺňajú kvalitné ručne vyrobené remienky z kravskej kože vyrobené v Nemecku.

Všetky komponenty našich hodiniek prešli starostlivým výberom s dôrazom na ich kvalitu, funkčnosť a trvácnosť, tak aby mohli byť ručne poskladané našimi majstrami hodinármi na Slovensku.